Snorkelen

Snorkelen is nieuwsgierig onder het water oppervlak gluren. Snorkelen is goed voor je fysieke gesteldheid en je zelfvertrouwen. Snorkelen doe je samen ouder en kind.

De meeste zwemmers vinden het heerlijk om in de zwemlessen heel actief bezig te zijn. Bovendien kan datgene wat je leert, ook in de vrije tijd toegepast worden. Lekker snorkelen in het buitenwater, in een meer of in de zee. Tijdens het snorkelen kun je de onderwaterwereld bewonderen en met zwemvliezen aan ga je lekker snel.

Onze voorkeur gaat er naar uit dat je in het bezit bent van het zwem-
vaardigheidsdiploma 1. Om aan de de snorkellessen deel te nemen, wordt er vanuit gegaan dat je de borstcrawl beheerst. Voorafgaand aan deelname zal er een zwemtest gedaan worden om te beoordelen of de vaardigheden op voldoende niveau zijn.

Verder is het van groot belang dat je over een eigen snorkeluitrusting beschikt, deze moet bestaan uit zwemvliezen, duikbril en een snorkel. Deze spullen zijn in allerlei prijsklassen te koop. Goed zittende zwemvliezen kunnen vaak ook goedkoop worden aangeschaft op een rommelmarkt. Het is echter van groot belang dat je bij aanschaf van een duikbril en een snorkel weet waarop je moet letten. Vraag daarom advies aan een van onze snorkelinstructeurs, voordat je tot aanschaf overgaat. Ook bij deze sport geldt: goed materiaal is het halve werk.

Tijdens onze snorkellessen is er aandacht voor slagverbetering (vlinderslag, borstcrawl en rugcrawl), conditietraining en uiteraard aanleren en verbeteren van de snorkeltechniek. De zwemvaardigheidsdiploma�s snorkelen A, B en C kunnen worden behaald. Diploma eisen

Diegene die bovenstaande diploma�s op zak hebben, kunnen nu verder oefenen voor de nog moeilijkere snorkeldiploma�s 1, 2 en 3 van de Nederlandse Onderwatersport Bond.